Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

 

Výcvik koní

 

 

 

 

      Zabýváme se výcvikem koní všech plemen, především prací s mladými koňmi a převýchovou koní se špatnými návyky, ať charakterovými, nebo jezdeckými.

 

 

pad-obrazek.jpg

 

 

 

 

 

 

Převzaté foto

 

 

 

Obsedání mladých koní:

 

 

 

        Začínáme s mladými koňmi ve třech letech stáří nejdříve lonžováním a zvykáním si na kontakt jezdeckého sedla a základních povelů co se týče vodění koní. Po obsednutí ve společnosti zkušeného koně - vodiče se začíná mladý kůň učit základním jezdedckým povelům, kde důraz klademe především na výcvik v terénu s kombinací jízdárenské práce na jízdárně. Takto obsednutý a ježděný mladý kůň je schopen po dvouměsíčním výcviku přejít malý parkur a nebo Z drezuru. Samozřejmně záleží na povaze a charakteru koně, na tom, jak bude kůň ochoten spolupracovat.

 

 

 

Výcvik a korektura problémových koní:

 

 

 

      Jedním z pilířů práce s těmito koňmi je získání si respektu a ujasnění si základních pravidel, aby nás koník poslouchal a neohrožoval nás. Práce s těmito koňmi je složitá a při práci s nimi je důležité zapojit majitele či jezdce, aby se svým koníkem k sobě našli tu správnou cestu.

 

 

 

Teprve potom člověk uvidí, že problémy, které se zdaly neřešitelné, jsou vlastně maličkostí, a Vaše práce a spolužití s koňmi Vám opět přinese radost.

 

 Dantes.jpg

 

 

Převzaté foto

 

 

 

 

 

Výcvik Jezdců:

 

 

 

 

   Při výcviku začínajících jezdců se zaměřujeme především na základní jezdecké návyky , správného sedu a získávání stability na koni při všech ruchách nejdříve na lonži poté na jízdárně, základní práce spočívá především v  DREZURNÍ PRÁCI, která je základem pro jakoukoliv další práci s koňmi. SKOKOVOU PRÁCI začínáme se zkušenějšími jezdci ať na jízdárně tak v terénu. Stává se součástí skoro každé jízdárenské hodiny ať je to práce na kavaletách, gymnastických řadách, nebo vlastní parkur.

 

 

barca.jpg

 

 

 

Vedení Výcvikových hodin je pod taktovkou Jana Hlaváče, který je cvičitelem jezdectví ČJF.